Loading...

KM pentru biciclete

Pedalezi tu, pedalăm toți

Predalezi tu, pedalează toți este inițiativa dezoltată în parteneriat cu Fundația Comunitară Timișoara, care își propune ca un număr cât mai mare de persoane să aibă access la biciclete.

Inițiativa a avut startul odată cu lansarea RO BIKE Valley și este dezvoltată etapizat. Într-o primă etapă, proiectul are orientare locală și se bazează pe parteneriatele cu evenimentele de ciclism susținute de RO Bike Valley. În etapa a doua de dezvoltare, va fi orientată către o extindere națională, care se va adresa tuturor celor care aleg să pedaleze în timpul liber, în competiții sportive sau în drumul spre locul de muncă.

Prima etapă a inițiativei a presupus înregistrarea kilometrilor parcurși pe bicicletă în cadrul competiţiilor sponsorizate de RO Bike Valley și pentru fiecare 10.000 de kilometri colectați, Decathlon a transformat acțiunea de a pedala în biciclete donate copiilor care nu au access facil în drumul către școală.

Un număr de 75.000 de kilometri au fost colectați alături de fiecare iubitor de pedalat care a participat în cadrul competițiilor sportive desfășurate în Timiș. Pentru 75.000 de kilometri colectați, primii beneficiar, 7 copii care parcurg în drumul către școală între 1.5 și 8 km, s-au bucurat de bicicletele care îi introduc într-un un nou univers al ciclismului și care le vor ușura accesul zilnic către școală.

Cei 7 beneficiari au fost selectați alături de partenerul Fundația Comunitară Timișoara, care a urmărit dorința de a împlini o nevoie reală a copiilor care se află în situația abandonului școlar din cauza distanței față de școală sau în situații materiale prin care nu pot accesa mijloacele de transport.

A doua etapă va fi lansată în primăvară și va deschide invitația către publicul larg de a se alătura inițiativei Pedalezi tu, pedalează toți, printr-un mecanism simplu, în care alegerea bicicletei ca mijloc de transport – fie că e în drumul către școală sau locul de muncă, fie că e o plimbare în parc sau o competițe sportivă, poate aduce o schimbare în viața copiilor din mediile dezavantajate. Iubitorii de pedalat care se vor conecta pe aplicația Decathlon Coach în timpul deplasării cu bicicleta vor contribui, pedalând, la cumularea numărului de kilometri pe platforma dedicată.  Astfel, fiecare kilometru colectat va însemna un pas înainte pentru creșterea accesului la biciclete, pentru cât mai multe persoane.

Rămâi aproape și urmărește pagina de Instagram RO Bike Valley pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din universul ciclismului.