Loading...

Dezvoltare

Antreprenoriat în Mișcare

Programul de inițiere în antreprenoriat dezvoltat sub umbrela RO Bike Valley și implementat cu sprijinul Primăriei Reșița, și-a ales cea mai bună idee de business înscrisă în prima ediție

Marele câștigător a obținut premiul de 10.000 de euro prin care își propune extinderea propriei afaceri locale, de la școală de schi & snowboard, către servicii create pentru extra sezon.  În programul au participat 11 antreprenori și viitori antreprenori locali care și-au prezentat propunerile de afaceri ce conectează turismul și sportul pentru zona locală.

 

Programul, desfășurat exclusiv online, a oferit participanților 4 ateliere de lucru alături de invitați speciali precum Simina Kovacs, Florin Stoican, Paul Calin, Alin Useriu, Sorin Kertesz, Cornel Galescu, Andreea Iager. Atelierele propuse au îmbinat sesiunile de inspirație cu instrumente de lucru ghidate de Florin Ghindă, trainerul programului. Acestea au avut rolul de a testa și dezvolta ideile de afaceri propuse de participanți, astfel încât să evolueze  într-o formă cât mai fezabilă pentru implementare.

Ideile de business au fost construite pe patru criterii, care au reprezentat și criteriile de jurizare pentru marele premiu: relevanță pentru zona locală, impact și inovație, soluție și fezabilitate, sustenabilitate și buget. Ultima zi  de program a fost dedicată sesiunii de prezentare a planurilor de afaceri în fața juriului.

Câștigătorul primei ediții și cel care a obținut finanțarea de 10.000 de euro este Raul Cojocaru cu proiectul movemountains.

 

Afacerea locală propusă de Raul Cojocaru, alături de partenera sa Cristina Galescu, are în vedere dezvoltarea business-ului existent, Move Mountains – Școala de schi & snowboard ce își desfășoară activitatea în 3 stațiuni din Caraș-Severin – Văliug, Semenic și Muntele Mic. Obiectivul afacerii sale urmărește dezvoltarea turismului sportiv și, printre altele, reducerea accidentelor pe pârtie prin colaborarea cu instructori atestați și creșterea calității serviciilor oferite pentru publicul local, cât și internațional.

Prima ediție pilot a căutat să susțină  dezvoltarea spiritului antreprenorial local, a inițiativelor conexe sportului și turismului și mai ales să încurajeze potențiali sau actuali antreprenori din zona locală să își extindă sau să dezvolte de la zero o afacere care îmbină creșterea accesului pentru turismul sportiv cu dezvoltarea și valorizarea potențialului atractiv al zonei.

Descoperiți mai multe pe https://antreprenoriatinmiscare.ro/